Suosittu harrastus – neulominen

Neulominen ei ole enää pitkään aikaan ollut vain Marttojen ja mummojen hommaa! Kyseessä on tätä nykyä trendikäs ja suosittu harrastus, joka sopii mainiosti lähes kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Loputtomasti mahdollisuuksia

Yksi neulomisen parhaista puolista ovat sen loputtomat mahdollisuudet. Voit tehdä kaikkea patalapuista päiväpeitteisiin ja leluista lapasiin. Kun oma vaatekaappi ja kodin sisustustekstiilit on neulottu, voi itse tehtyjä tumppuja ja sukkia aina antaa myös lahjaksi.

Harrastuksen jatkuessa taidot kasvavat huimaa kyytiä, ja tämä lisää mahdollisuuksia entisestään. Yksiväristen neulosten sijaan voit alkaa leikitellä lankojen vaihdoilla ja erilaisilla kuvioilla ja tekniikoilla. Inspiraatiota ja malleja löytyy runsaasti netistä, lehdistä ja kirjoista, ja toki malleja voi tuunata vielä edelleen itselleen mieleisiksi. Kokeneimmat konkarit pystyvät kuvioimaan villapaitaansa vaikka Helsingin tuomiokirkon!

Omaa aikaa tai yhteisöllisyyttä

Neulonta sopii erilaisille persoonille ja harrastuksesta voi tehdä omannäköisensä. Jollekin kyseessä on hetki omaa aikaa. Hetki, jolloin saa puikot ja lanka käsissään käpertyä sohvan nurkkaan ihan itsekseen hektisen arjen vastapainoksi.

Neulominen voi kuitenkin olla myös sosiaalista: Ota osaa netin ja somen neulontakanaviin. Ilmoittaudu mukaan kurssille tai erilaisten neulontaryhmien tapaamisiin. Hauskaa on myös erilaisiin neulontatempauksiin osallistuminen.

Harrastus on helppo aloittaa

Neulontaharrastus edellyttää oman innostuksen lisäksi vähimmillään vain puikot ja lankaa. Helsingistä löytyy mukavia kivijalkaliikkeitä, mutta jos kaupungilla kiertely ei innosta, ei hätää: netistä löytyy suurin osa asioista.